Select Page

FINLAND

Ruige Ruska Reis

(11 september 2019 – 18 september 2019)

*Deze reis wordt georganiseerd i.s.m. onze partner Scandinavian Summersports.

De Ruige Ruska Reis brengt je tijdens de herfst ten noorden van de poolcirkel. Naar de uitgestrekte berkenbossen van Fins Lapland, die van zacht geel verkleuren naar fel rood en alles ertussen in.  

In dit prachtige landschap, gelegen aan een rimpelloos meer, staat de Ukonhattu, een originele houthakkershut die is omgebouwd tot sfeervolle lodge en is voorzien van alle gemakken. Het startpunt van de reis.

De eerste dag staat in het teken van voorbereiding. Je leert de groepsleden beter kennen, bekijkt de route en denkt na over wat je mee neemt en hoe je het inpakt. Vanaf de tweede dag vertrek je voor een tocht van 4 dagen onder begeleiding van een ervaren gids per kano, mountainbike en te voet door het prachtige landschap. Er bestaat een grote kans dat je oog in oog komt te staan met een rendier of een eland. Slapen doe je onder de uitgestrekte sterrenhemel, in een tent of in een typische Finse vuurhut. Je draagt je eigen uitrusting, vangt onderweg wellicht een vis en je verzamelt heerlijk smakende bessen. Kampvuren, sterke verhalen, frisse nachtlucht en kans op noorderlicht gegarandeerd! 

In de loop van de vierde dag eindig je moe maar voldaan weer bij de Ukonhattu. De haard brandt, de sauna is op temperatuur en het water in de hottub is warm. Diezelfde avond is er een traditioneel pannenkoekendiner boven het vuur in de Kota.

Op de één na laatste dag van de reis bestaat de mogelijkheid om een rit te paard te maken, te gaan rotsklimmen, te fatbiken, te kanoën of een stuk te gaan wandelen. Je kunt natuurlijk ook gewoon genieten van de rust en de stilte. ‘s Avonds is er nog een heerlijke diner dat bestaat uit klassieke Lapse gerechten

De volgende dag neem je afscheid van de rustieke lodge, het ontembare landschap en van elkaar en vlieg je tevreden terug naar Nederland, met een onvergetelijk avontuur als herinnering. 

PRIJS: 1500 EURO
*Vertrekgarantie vanaf 5 personen

INCLUSIEF 

Retourvlucht Rotterdam – Rovaniemi 
Transfers op locatie 
Ontvangstdiner  
4 x overnachting in Ukonhattu Lodge 
3 x overnachting op bivaklocaties 
4 x ontbijt Ukonhattu Lodge
3 x lunch  Ukonhattu Lodge
3 x diner  Ukonhattu Lodge
3 x Bivak voedselpakket op basis van ontbijt, lunch & diner.  
Fjällraven tent 3p, matje & slaapzak
Afscheidsdiner 
Huur kano, peddel & zwemvest 
Huur MTB & helm 
Nederlandse reisgids 

EXCLUSIEF 

Reisverzekering 
Persoonlijke uitgaven
 

 

 

 


LET OP!

  • Het idee achter de bivaktocht is dat je fysiek een beetje wordt uitgedaagdJe hoeft geen extreme sporter te zijn met bakken ervaring, maar een zwemdiploma is wel handig.
  • De activiteiten hebben een licht verhoogd risico in vergelijking met een strandvakantie, zorg dus voor een bijpassende reisverzekering.
  • De kans bestaat dat tijdens deze reis de weersomstandigheden veranderlijk zijn. Voor de echte avonturier is dit natuurlijk geen probleem. 
  • Bij reservering vragen we een aanbetaling van 10% van het totale bedrag. Deze reis heeft een vertrekminimum van 5 reizigers. Als er niet voldoende aanmeldingen zijn, wordt dit uiterlijk een maand van tevoren gecommuniceerd en de aanbetaling geretourneerd. 

De Ruige Ruska Reis wordt in samenwerking met onze partner Scandinavian Summersports georganiseerd. Zij hebben jarenlange ervaring in het organiseren van reizen in zowel de zomer als de winter naar Scandinavië en staan garant voor de kwaliteit. Onze reizigers vallen hierdoor ook onder de dekking van het SGR garantiefonds.

*De link stuurt je door naar het boekingsgedeelte van de website van Scandinavian Summersports 

Ruige Reizen

Avontuurlijke reizen per  kano, fiets, motor en te voet met een ruig en uitdagend karakter.

© 2018 Ruige Reizen

Telefoon:
+31 6 482 209 46
E-Mail:
info@ruigereizen.nl

Privacyverklaring

Disclaimer